Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Február 23-án a polgári engedetlenségi akcióhoz csatlakozik a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola gimnáziumi tagozatának 10 pedagógusa is. A gimnázium egyik híres volt diákja Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is - tudta meg az Eduline

Több vidéki iskolában is úgy döntöttek a tanárok, hogy szerdán nem veszik fel a munkát, többek között egy esztergomi, a Teleki mellett a székesfehérvári Vasvári, egy dunaharaszti és egy répcelaki intézmény is.

A 24.hu információi szerint szerdán Budapestről a Jedlik Ányos Gimnázium, az Óbudai Árpád Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, a Deák Ferenc Gimnázium, vidékről pedig a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola, a szigetszentmiklósi Batthyanyi Kázmér Általános Iskola és Gimnázium és az Ádám Jenő Általános Iskola, az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium is csatlakozott.

A tanárok azért kezdtek polgári engedetlenségbe, mert a kormány egy rendelettel ellehetetlenítette a pedagógussztrájkot.

Jövő héten azonban újra tárgyalóasztalhoz hívta a kormány a pedagógusok sztrájkbizottságának képviselőit. Ha sikerülne megállapodni március 2-án a kormánnyal, akkor nem tartanának március 16-án sztrájkot.