Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Február 4-én kezdődik a téli olimpia és március 4-én a paralimpia Pekingben, ahová több mint 2 ezer nemzetközi sportoló és közel 25 ezer csapattag, segítő és a média képviselői érkezik a tengerentúlról. 

Pekingbe érkezéskor úgynevezetett "buborékba" kerülnek. Ez egy zárt rendszer, amely lefedi az összes olimpiai területet, beleértve a szállást, utazást és a versenyhelyszíneket is. Ebben a körben csak a rendezvénnyel kapcsolatos helyszínek között lehet mozogni, és ehhez külön utaztatási rendszert is bevezetnek - írja a Reuters.

"A fokozott és nagyon szigorú járványügyi intézkedések mellett biztosak vagyunk abban, hogy az ötkarikás játékokat teljes biztonságban és az ütemterv szerint bonyolítjuk le" - mondta Yan Jiarong, a szervezőbizottság szóvivője egy sajtótájékoztatón.

Az is biztos, hogy a nyári játékok alkalmával tapasztalt korlátozásoknál sokkal szigorúbb előírásoknak kell majd megfelelni - mondta.

Az omikron azonban sokkal fertőzőbb, mit a korábbi változatok, és már most módosította a sportnaptárat: az észak-amerikai National Hockey League például 90 mérkőzést halasztott el az utóbbi időszakban, ezért játékosait sem tudják elküldeni a jégkorontornára. A kanadai Olimpiai Bizottság vezérigazgatója pénteken már aggasztónak találta az omikron dominanciáját és kérdésesnek találta, hogy a játékok a tervez szerint haladnak majd.

A kínai lakosság mintegy 85 százaléka már teljeskörű védettséget élvez, ők többnyire a Sinopharm és a Sinovac kínai gyártású oltásokat kapták. A játékokon dolgozó mintegy 20 ezer önkéntes is be van oltva, de további aggodalomra ad okot, hogy klinikai vizsgálatok szerint a kínai oltások hatékonysága 50- 83,5 százalék közé tehető szemben a Pfizer vagy a Moderna 90 százalékos hatékonyságával - írja a lap.