Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Zbigniew Komorowski, a Lengyel Parasztpárt (PSL) volt képviselője, az egyik leggazdagabb lengyel belépett az alkoholágazatba is - adta hírül a Rzeczpospolita. Gyárát a BZK-csoporton belül építette fel. A vállalat termelési igazgatója, Wojciech Surowiecki úgy véli, akármilyen zsúfolt is az égetett szeszes italok piaca, van még hely új szereplőknek is.

Komorowski számíthat a lengyel vásárlók patriotizmusára, amely ezen a területen markánsan érzékelhető. Az Open Research tavalyi vizsgálata szerint tíz vevőből heten hazai terméket vesznek le a boltok polcairól, amikor vodkát vásárolnak.

Az új termék neve a tulajdonos imázsára épít: a vásároló Komorowski szenátor organikus vodkáját viheti haza, ha úgy gondolja, hogy ezzel jól jár. A milliárdos egyébként más vállalkozásaival összefüggésben valószínűleg jó a kapcsolatokat épített ki a kereskedelmi hálózatokkal.

A lengyel alkoholpiac értéke 33 milliárd zlotyt (2,5 ezer milliárd forint). Az ágazat értékesítése 2016 októberétől 2017 szeptemberéig éves szinten 0,14 százalékkal növekedett. A vodka határozottan a legnagyobb szereplő a szeszes italok piacán, eladásai az égetett szeszes italok között évi 1,9 százalékos tempóban nőnek. Csökken az olcsóbb vodkák népszerűsége a jobb minőségűek javára. Az utóbbi terület nyit utat az újítások előtt: meg lehet próbálkozni új ízek bevezetésével, tesztelve, melyik lesz ezek közül népszerű.

A fotó forrása: Pixabay