Megváltozik péntektől az osztrák-magyar határon a belépés rendje. A karácsony előtt bevezetett egészségügyi szabályok továbbra is érvényesek, ám ez most módosul a kötelező regisztrációval. Ennek tartalma egyelőre nem ismert, a követség azt írja honlapján, hogy a regisztrációhoz szükséges linket a rendelet hatálybalépése után teszi közzé - olvasható a Népszava cikkében

A vienna.at osztrák hírportál információi szerint az ingázóknak, továbbá az átutazóknak, valamint a halaszthatatlan és méltányolandó családi ügyekben utazóknak nem kell regisztrálniuk, mert a kivételek közé tartoznak.

Változatlanul - a kivételeket leszámítva - minden beutazónak kötelező a tíznapos karantén. Ez korábban csak akkor fejezhető be, ha valakinek az ötödik napon a SARS-CoV-2 molekulárbiológiai, vagy a SARS-CoV-2 antigén tesztje negatív, amit az érintett csak a saját költségére végezhet el. Hetvenkét óránál nem régebbi orvosi igazolás (PCR vagy antigén teszt) is elég, ha valaki szakmai és üzleti célból, egészségügyi kísérőként, vagy hatósági kötelezettség teljesítése miatt akar belépni az országba.