Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A várt emelkedéssel szemben csökkent a Conference Board fogyasztói bizalmi mutató értéke. A 60,6 pont kilenchavi mélypontnak számít, legutóbb tavaly novemberben járt ilyen alacsonyan az index.

A fogyasztók erőteljesebben aggódnak az üzleti és foglalkoztatottsági kilátások miatt - magyarázta az augusztusi felmérés eredményeit Lynn Franco, az intézet illetékes igazgatója.

A Conference Board jövőbeli kilátásokat bemutató alindexe 78,7 pontról 70,4 pontra süllyedt, miközben a jelenlegi helyzet megítélést tükröző mutató 45,8 pont körül változatlan maradt.

A Conference Board havi rendszerességgel 3000 háztartást kérdez meg arról, hogy hogyan értékeli az aktuális üzleti és foglalkoztatottsági helyzetről, illetve a következő hat hónap üzleti, foglalkoztatottsági és jövedelmi kilátásairól. Az eredményeket a hónap utolsó keddjén teszik közzé. A jelentés a főindex mellett két alindexet tartalmaz: a jelenlegi helyzet megítélését tükröző, és a várakozási alindexet. Előbbi 40, utóbbi 60 százalékos súllyal szerepel a főindexben.