Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Portugália fel akarja gyorsítani a gazdaság szén-dioxid-mentesítéséhez nélkülözhetetlen zöld hidrogénprojektekbe történő beruházásokat, és 2023 márciusában megszünteti a kötelező környezeti vizsgálatokat - közölte Antonio Costa miniszterelnök a Reuters híradása szerint.

Lisszabon arra számít, hogy a zöld hidrogén jelentős termelőjévé és exportőrévé válik, mivel 70 magánbefektető vagy csoport 10 milliárd eurót (4160 milliárd forint) tervez elkölteni.

A környezetvédők bírálták az úgynevezett Simplex-csomagot, mivel az hatással lehet a természetre és a lakosság jólétére is. A nap- és szélenergia felhasználásával előállított zöld hidrogén kulcsfontosságú energiaforrás lehet, amely csökkentheti a hosszú távú nehézfuvarozásból, valamint az acél- és vegyiparból származó szennyezést.

A környezeti hatásvizsgálatra és a környezetvédelmi engedélyre többé nem lesz szükség, mert jobb feltételeket akarunk teremteni a zöld hidrogén előállításába történő beruházásokhoz, ami elengedhetetlenül fontos az energiaátállás felgyorsításához és a gazdaság szén-dioxid-mentesítéséhez

- közölte a kormányfő szerdán este.