Prágában a szállodai szobák átlagárai immáron a második éve csökkennek, mivel a koronavírus-járvány folytatódása miatt továbbra sem érkeztek meg a külföldi turisták - írta a Radio Praha a foglalásokkal foglalkozó ügynökségek adataira hivatkozva. A cseh főváros helyzete élesen eltér a vidéki hotelekétől, ugyanis azokat megtöltik a hazai turisták.

Ennek eredményeként ott vannak olyan szállodák, amelyek többet kérhetnek vendégeiktől, mint a járvány előtt. A vidéki idegenforgalmi intézmények hasznát látják annak, hogy a csehek többsége idén a hazai pihenés mellett döntött, de a válság így is megmutatja, mely cégek képesek elviselni a nehézségeket és melyek nem - állítják az utazásszervezők.

A vidéki térségekben tavaly egy négy éjszakás kirándulás június-júliusban átlagosan 7500 koronába került, míg idén 9440-et (132 ezer forint) kellett fizetni ugyanezért. Eközben a vidéken élő cseheket és az esetleg mégis Prága felé tévedő külföldieket a fővárosi szállodák 6680 koronáért látják vendégül négy napra, míg 2019-ben még 7850 koronát kérhettek el ugyanezért.