Két év kihagyás után újra megrendezték a cseh főváros legnagyobb zenei fesztiválját, a Metronome Prague-t, Nick Cave, a Bad Seeds, a Beck and Underworld és más nemzetközi sztárok részvételével - tudósított a Radio Praha. David Gaydecka a rendezvény alapítója és szervezője úgy érzi, újjászületett a fesztivál.

A hosszú szünet után olyan a helyzet, mint 20 évvel ezelőtt, amikor először rendezték meg a fesztivált: minden új, újak az emberek, újak az üzleti körülmények és sok az új arc a nézőtéren. Sok improvizációra volt szükség az újraindulásnál.

Gaydečka a végeláthatatlannak tűnő koronavírus-járvány alatt egyszer sem gondolta, hogy le kellene mondani a rendezvényről. Végül is az emberi társadalmak életének része a zene és az a közösség élmény, amit egy zenei rendezvény jelent.

A sok neves fellépő között a főrendező különösen kíváncsi volt az Ukrajnából érkező Go_A együttes produkciójára. Ez a csapat az elmúlt évben bekerült az első ötbe az Eurovíziós Dalfesztiválon. Érdekesnek ígérkezett, hogy a rendezvény történetében először nyitottak a hiphop zenei műfaj felé.