Három-háromezer jegyet biztosít az európai szövetség (UEFA) a Puskás Arénában szeptember 24-én rendezendő labdarúgó Európai Szuperkupa két résztvevője, a Bajnokok Ligája-győztes német Bayern München, valamint az Európa-ligában diadalmaskodó spanyol Sevilla számára - írja az MTI nyomán a hvg.hu, német lapértesülésre hivatkozva.

Az UEFA kedden jelentette be, hogy a budapesti mérkőzést nézők előtt rendezik meg. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a nézőtéri kapacitás harminc százalékát használhatják ki. A Puskás Aréna befogadó képessége 67 ezer fő, így körülbelül 20 ezren lehetnek majd jelen a helyszínen.

Az MLSZ közleménye szerint az európai szövetség ezen a találkozón vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat. Az UEFA megerősítette: ettől eltérő döntésig minden más nemzetközi mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg.

A magyar szurkolók jegyvásárlási lehetőségeiről az UEFA hamarosan tájékoztatja a magyar szövetséget.

A közlemény arra nem tér ki, hogy milyen feltételekkel érkezhetnek a mérkőzésre külföldi szurkolók. Németország jelenleg zöld besorolású, azonban a növekvő számú Covid-19 eset miatt Norvégia a napokban vezetett be a határain új korlátozásokat. Spanyolország a hazai besorolás szerint sárga, vagyis az onnét érkezőnek maguknak kell intézniük a tesztelésüket, és az országba lépve karanténba kell menniük, ami megbonyolítja a meccsnézést.