Idehaza nem sok visszhangja volt az interjúnak, amelyet Vlagyimir Putyin elnök a Bloomberg hírügynökségnek adott, Romániában azonban nagy port kavartak Putyin a határmódosításról szóló nézetei.

Amikor Putyint a második világháború utáni határok érvényességéről, jelesül a Kuril-szigetek Japánnak való visszaadásáról kérdezték, az elnök azt mondta, ha valaki ezt a kérdést fel akarja vetni, akkor a magyar-román határ ügyére is ki kell térni. A Bloomberg riportere a Balti-tenger partján található orosz enklávé, Kalinyingrád, a korábbi Kelet-Poroszország ügyét is felvetette - idézi a portál a  Főtér.ro című romániai magyar híroldalt.

A kalinyingrádi területtel kapcsolatban - bár a riporter megjegyezte, hogy csak tréfálkozott - Putyin komolyan válaszolt. "Félretéve a viccet, ha valaki felül akarja vizsgálni második világháború kimenetelét, akkor tárgyalhatunk. De akkor nem csupán Kalinyingrádról kell tárgyalnunk, hanem Németország keleti részéről, az egykor Lengyelország részét képező Lvov városáról, és így tovább."És ott van a listán Magyarország és Románia is" - fogalmazott Putyin, aki szerint Kalinyingrád ügye Pandóra szelencéjét nyitná ki.