Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vlagyimir Putyin orosz államfő elrendelte a lakosság tömeges koronvírus-oltását, amit már jövő héten, december második hetében elkezdenek - adta hírül a Moscow Times. Az intézkedés alig egy nappal követi azt a bejelentést, miszerint az Egyesült Királyság gyógyszerfelügyelete engedélyezte az amerikai-német Pfizer-BioNTech vakcinájának használatát, ami azt jelenti, még decemberben megkezdődhet az oltás.

A britek ezzel a gesztussal látványosan jelezték, hogy immáron nem függenek az EU-s szervezetektől, hiszen az uniós felügyelet még vizsgálja a készítményeket és az engedély megadása után várhatóan januárban kezdődhetnek el az oltások. Az Egyesült Államokban még szintén nem engedélyeztek egyetlen koronavírus-oltást sem, bár ez hamarosan várható.

Szervezzük meg a tömeges oltás elkezdését december közepén - mondta Putyin Tatjana Glikova miniszterelnök-helyettesnek egy videókonferenciás értekezleten. Az államfő elmondta azt, hogy nagyjából kétmillió Szputnyik V koronavírus-vakcina áll készen, vagy van gyártás alatt a napokban. (Ebből rendelne a magyar kormány is, ha a magyar hatóságok megbízhatnak találják.) Elsőként az orvosok és a tanárok kapják meg az oltást. (A védőoltások felvétele önkéntes, nem kötelező Oroszországban 2019 óta.)

A múlt héten megkezdődött az orosz fegyveres erők személyi állományának beoltása is, több mint 400 ezren kapják meg az új típusú koronavírus elleni vakcinát - közölte  Szergej Sojgu védelmi miniszter.