Vlagyimir Putyin elnök már meghozta a döntést a harmadik világháború megkezdéséről - legalábbis ezt a véleményét hangoztatta az orosz hírtelevízióban Vlagyimir Zsirinovszkij, az Oroszország Liberális-Demokrata Pártja nevet viselő, szélsőségesen liberalizmus- és demokráciaellenes formáció botrányos viselkedéséről és nézeteiről híres vezetője.

A lengyel sajtóban részletesen ismertetett interjúban kifejtette, hogy az Ukrajna miatt a Nyugat és Oroszország közötti háborúban a földdel teszik egyenlővé Lengyelországot és a balti államokat. Szerinte a háború és béke kérdésében, ami most Ukrajnával függ össze, egyetlen ember dönthet - az orosz államfő, és sem a NATO, sem Barack Obama elnök erre semmilyen hatást sem képes gyakorolni.

Mint a PAP hírügynökség jelentette, szerinte Európának el kell gondolkodnia ezen, különösen a kelet-európaiaknak, amelyek maguk tehetnek róla, hogy pusztulásra ítéltetnek, "mert nem engedhetjük meg, hogy a területükről rakéták és repülőgépek induljanak Oroszország felé. Az indulás előtt fél órával meg kell semmisítenünk őket. Ennek érdekében szőnyegbombázást kell végrehajtanunk, hogy kizárjuk akár egyetlen repülőgép, egyetlen rakétakilövő megmaradását. Vagyis a balti államok és Lengyelország megszűnnek létezni."