Konasenkov közölte, hogy hétfőn az acélműben bekerített ukrán fegyveresek utolsó, 531 fős csoportja is megadta magát - írja az MTI.

"Az Azov (alakulat) nácijainak úgynevezett parancsnokát a mariupoli lakosok gyűlölete és a városlakók azon vágya miatt, hogy számos atrocitása miatt leszámoljanak vele, egy speciális páncélozott járművön szállították el az üzem területéről" - közölte a tábornok.

Konasenkov szerint az üzem föld alatti létesítményei, ahol a fegyveresek rejtőzködtek, teljes egészében az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá kerültek. Összesítse szerint az Azov és az ukrán fegyveres erők 2439 katonája tette le a fegyvert az Azovsztalban május 16. óta".

Sojgu április 21-én jelentette Putyinnak az azovi-tengeri kikötőváros "felszabadítását", hozzátéve, hogy az acélmű bevételéhez még három-négy napra lesz szükség. Az orosz elnök "emberiességi megfontolásból" elrendelte akkor, hogy ostrom helyett tartsák blokád alatt az acélművet. Az Azovsztal 11 négyzetkilométeren elterülő létesítményében hétszintes föld alatti alagútrendszer húzódik.