Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárca bekérette Geza Andreas von Geyr német nagykövetet és közölte vele a döntést. A német kormány indokolatlannak minősítette a diplomaták kiutasítását - írja az MTI.

A német hatóságok szerdán a berlini orosz nagykövetség két alkalmazottját nyilvánították persona non gratának. Berlin döntését a német legfelsőbb bíróság ítéletével indokolta, amely az orosz állampolgárságú Vagyim Kraszikovot (más néven Vagyim Szokolovot) bűnösnek találta Zelimhan Hangosvili grúz állampolgárságú volt csecsen szakadár parancsnok meggyilkolásában. A berlini bíróság egyetértett az ügyész állításával, miszerint a gyilkosságot orosz állami megrendelésre követték el.

A moszkvai német nagykövetnek az orosz diplomáciai tárca határozott tiltakozását fejezte ki a német kormány "barátságtalan" döntése miatt, visszautasította a berlini perben az orosz állami szervek részességével kapcsolatban elhangzott állításokat, az ítéletet pedig politikai megrendelés alapján meghozottnak minősítette.

A misszióvezetőt figyelmeztették hogy az orosz fél a jövőben mindig arányosan fog reagálni Berlin esetleges konfrontatív támadásaira.