Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megyei rendőr-főkapitányságok munkatársait a napokban arról tájékoztatták, hogy februártól bérletet kell venniük a Volánbusz járataira, mert a szervezet nem tudott megállapodni a busztársasággal a korábbi szerződések megújításáról - írja a Népszava. A hét régiós közlekedési cég tavaly októberi összevonása előtt jól működött a rendszer.

E szerint a rendőrség "átalánydíjat" fizetett a dolgozói távolsági bérletekért, aminek fejében az alkalmazottaknak csak a szolgálati igazolványt kellett felmutatniuk a felszálláskor. A jövőben viszont akár havi 30-40 ezer forintot is el kell költeniük a munkába járásra, amit a következő hónapban csak 86 százalékban térít meg a munkáltató. A budapesti civil rendőrségi hivatalnokok bérlettámogatása már januártól megszűnt.

A rendőrök a kormány ígéretei alapján sokkal nagyobb béremelésre számítottak, mint amit kaptak. Az egyenruhás állománynak alapbéremelés helyett csak 10 százalékos kiegészítő juttatást adtak, ami csak az idén biztos, nincs garancia arra, hogy jövőre is megkapják - részletezte a kifogásokat Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A szakszervezetek azt tapasztalták, hogy nem lesz megtartó ereje az év végén kizárólag az egyenruhásoknak adott egyszeri bruttó félmillió forintos jutalomnak. A rendőrök azt látják, hogy körülöttük egyre több az üres álláshely, nem javul, hanem romlik a helyzet. A "Zsaruellátó" Facebook-oldalon egy őrmester kiszámolta, hogy mindent egybevetve 160 ezer forintot vihet haza. Az ORFK nem kommentálta a Népszava cikkében foglaltakat.