Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn rekordot dönthet a hőmérséklet az Egyesült Királyságban, mivel a prognózisok szerint több helyen is meghaladja majd a 40 Celsius-fokot - közölte a BBC hírszolgálata. A meteorológiai hivatal Anglia nagy részére kiadta a vörös figyelmeztetést a hőség miatt.

A The Economist szerint ez az első eset Nagy-Britannia történetében, hogy „extrém hőség” miatt adnak ki figyelmeztetést.

Nem a semmiből érkezik a kánikula, hiszen napok óta szokatlanul meleg van a szigetországban, de az sokat elárul az aktuális helyzetről, hogy az Egyesült Királyságban a legmagasabb hőmérséklet rekordját 2019-ben, Cambridge-ben 38,7 Celsius-fokkal mérték - hétfőn pedig több helyen is 41 Celsius-fok feletti hőmérséklet várható. 

A BBC szerint London a világ egyik legmelegebb helye lesz hétfőn, mivel a brit fővárosban a hőmérséklet a Nyugat-Szaharában és a Karib-térségben mérhetőt is meghaladja. A prognózisok szerint melegebb lesz, mint a nyugat-szaharai Dakhlában (24 °C), a bahamai Nassauban (32 °C), a jamaikai Kingstonnál (33 °C), a spanyolországi Malagánál (28 °C) és a görögországi Athénnál (35 °C).

A vörös riasztás azt jelenti, hogy „az emberekre és az infrastruktúrára széles körű hatással lehet" a hőmérséklet, illetve hogy a munkavégzést és a napi rutinokban "jelentős változásokra van szükség”.  A hírek szerint egyes iskolák korán bezárnak – vagy egyáltalán nem nyitnak ki, a Network Rail pedig - mely több járattörlés mellett jelentős sebességkorlátozásokat is bejelentett -  arra kéri az utazókat, hogy csak akkor szálljanak hétfőn vonatra, ha az feltétlenül szükséges.

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége negyedik szintű figyelmeztetést adott ki Angliára, amelyet a kormány "nemzeti vészhelyzetként" kezel.

A forróság kedden is folytatódik, és a meteorológusok szerint csak szerdán várható majd némi lehűlés az országban.