Észak-Korea egyik jelentős mezőgazdasági területén az áradást megelőző intézkedéseket kellett hozni, hogy megóvják a termést a pusztulástól - adta hírül a The Korea Times. A meteorológusok további nagy esőket jósolnak, amiről még a posztsztálinista rezsim hivatalos médiája is beszámolt, akárcsak arról, hogy rendkívüli intézkedéseket hoztak.

E szerint a termelőszövetkezeti földeket kell megóvni Jaeryong megyében, ahol árvízellenes erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy megelőzzék a földek elárasztását vízzel. Az érintett  megyék az ország déli részén lévő nagy rizstermelő tartományban vannak. Az intézkedések alatt a tározók javítását és megnyitását, illetve a vízelvezető csatornák kotrását kell érteni.

Az országnak ez a része 2020-ban is súlyos károkat szenvedett el az egymást követő tájfunok és az általuk okozott áradások miatt. Ez és a koronavírus-járvány miatt lezárt határok a fő okai annak, hogy az lakosságot az 1990-es években megtapasztalt éhezés fenyegeti. Kim Dszongun diktátor nemrég maga is elismerte, hogy gondok lehetnek ezen a téren. Szöuli szakértők szerint 1,3 millió tonna élelem hiányozhat idén abból az 5,5 millió tonnából, amit az országban meg kell termelni a lakossá élelmezéséhez.