A belgrádi Petlovo Brdo városrész egyik általános iskolájában koronavírusos diákot diagnosztizáltak - vette át a 021.rs hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. A Vladimir Rolovic általános iskola egyik nyolcadikos tanulójáról van szó, aki részt vett a kisérettségire való felkészítő oktatáson is, így több más személyt is megfertőzhetett.

"Ahogy vége lett az előkészítő oktatásnak, azt mondták az iskolában, hogy az egyik diák koronavírusos, valamint az édesanyja is. Arról értesítettek bennünket, hogy azok a tanulók, akik kapcsolatba léptek az említett diákkal, koronavírus-tesztre kell menjenek és a kisérettségin sem vehetnek részt, ha nem rendelkeznek majd negatív teszttel" - mondta az egyik szülő.

Azt az ertesülést, hogy fertőzött diákot diagnosztizáltak az iskolában megerősítette az intézmény igazgatója, aki elmondta, hogy a záróvizsgát ennek ellenére június 17-én, a tervezett időpontban megtartjuk, jelen pillanatban folyik a kontaktkutatás. Mindenkit, aki kapcsolatba került az adott tanulóval, tesztelni fognak.