Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az említett drónt egy 39 éves argentin férfi irányította, aki elvesztette uralmát az eszköz felett és az a 15. századi épület tetejének csapódott. A Carabinieri lefoglalta a kütyüt és feljelentették a turistát a Rómában érvényben lévő repülési tilalmi övezet szabályainak be nem tartása miatt - írja a portál.

2020-ban egy lengyel turista a Colosseum belsejében zuhant le drónjával, miután felszólították, hogy ne repüljön vele, míg a múlt héten két mexikói turistának a pisai ferde toronyba sikerült belevezetnie egy ilyen eszközt.

Szintén a Wanted is Rome írt arról még a második koronavírus-hullám elején, hogy Róma szeretné visszakapni a turistáit, de ha lehet, nem azokat, akik a szökőkutakban ugrálnak, belevésik a nevüket a Colosseumba és nem tisztelik a város kulturális örökségét.

Utóbbiakat nevezik szelfi-turistáknak, akiket nem érdekel egy-egy épület vagy műemlék története, hanem gyorsan lőnek pár fotót és tovább is állnak - jobb esetben rongálás nélkül.

A Uffizi Képtár igazgatója például az úgynevezett "lassú turizmus" híve, ami nem azt jelenti, hogy rápillantunk egy műtárgyra, kihúzzuk a bakancslistánko, hogy ezt is láttuk és tovább is állunk.

A római lakosokat sokan kritizálják azért, mert amíg a turista költi a pénzét, addig örülnek neki, ha pedig direkt vagy véletlenül kárt tesz egy műemlékben, akkor hirtelen ellenséggé válik, akit a közösségi média népe válogatott kínzásoknak vetne alá.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a turisták elképesztő dolgokra képesek. 2020-ban például egy osztrák férfi egy szelfi kedvéért ráült egy gipszmodellre a Galleria Borghesében és letörte annak három lábujját. Az illető nem szólt a személyzetnek, hanem megpróbálta elrejteni a darabokat, majd elfutott. A rendőrség napokkal később bukkant a nyomára.

Szintén 2020-ban valaki felmászott Pompeji régészeti lelőhelyen lévő fürdőház tetejére, hogy szelfizzen egyet. Napokkal később a római rendőrség azon kapott két turistát, hogy a Trevi-kút lépcsőjébe vésik a nevüket egy-egy pénzérmével.