Átlagban 800 és 1000 lej (57-71 ezer forint) közötti összegbe kerül a szállás egy háromcsillagos hotelben, két személy részére, egy júliusi hétvégén a legnépszerűbb romániai tengerparti üdülőhelyen, Mamaian - idézi a Maszol a Ziarul Financiar gazdasági napilapot, amely a világ legnépszerűbb szállásfoglaló portálja, a www.booking.com ajánlatai alapján számította ki az átlagot.

Ahogy szaporodnak az igényelt szolgáltatások, például a vendégek a szállodában szeretnének étkezni, illetve nő a szállás konfortszintje, úgy emelkednek az árak. Van olyan négycsillagos mamaiai hotel, ahol július 23. és 25. között 4500 lejért lehet megszállni. Bár ennyi pénzért már a legtöbb nyugat-európai nagyvárosban, illetve tengerparti üdülőhelyen el lehet tölteni egy hétvégét, nagyon jó körülmények között, ez távolról sem a legborsosabb ajánlat a román tengerparton.

Egy, a Siutghiol-tó partján található üdülőtelep lakosztályában 10 256 lejbe kerül eltölteni az utolsó júliusi hétvégét. Az, hogy mitől különleges a szóban forgó szálláshely, a Bookingon fellelhető leírásból nem derül ki, csak az, hogy ezért az összegért ingyenes wifi, mikrohullámú sütő, kávéfőző, merülőforraló és lapostévé áll a vendég rendelkezésére.

Székelyföldön jóval emberibb árakon lehet szállást foglalni július végére. Szintén a Booking információi szerint Szovátán átlagosan 300 lejért eltölthet két fő egy hétvégét. A Medve-tó partján 1650 lejbe kerül a legdrágább szálláshely, 2400 lejért pedig hat hálószobás kulcsosházat lehet bérelni a szóban forgó időszakra. Tusnádon még olcsóbbak a szálláshelyek, az átlagár 250 lej körül van, míg a legdrágább szállodában 1000 lejbe kerül egy kétágyas szoba két éjszakára. Parajdon is 1000 lej a legdrágább szállás, 300 lejért pedig elég nagy a választék.