Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jó esetben 80 kilométer hosszúságú autópályát és gyorsforgalmi utat nyithatnak meg idén a forgalom előtt Romániában - írja a Maszol. A független szakembereket tömörítő Pro Infrastructură Egyesület (API) biztosra veszi, hogy 2022-ban elkészül a Craiova és Pitești városokat összekötő DEx12 Balș és Slatina közti 39,85 kilométeres szakasza. A DEx12 lesz az ország első igazi gyorsforgalmi útja.

Az API szakemberei szerint az A1-es sztráda Nagyszeben és Pitești közti szakaszából is elkészül idén 13,17 kilométer, az erdélyi nagyváros és a Vöröstoronyi-szoros bejáratánál fekvő Bojca között. Ez a kettő összesen 53 kilométert tesz ki.

A civil szervezet 50 százalékosra becsüli az esélyét annak, hogy 2022 folyamán megnyissák a bukaresti körgyűrű egy újabb, 10 kilométeres szakaszát. Ez decemberre jöhet össze, de csakis akkor, ha az közúti infrastruktúráért felelős országos társaságnak (CNAIR) és a kivitelezőknek sikerül példásan együttműködniük.

Az API szerint 2023-ban akár megdőlhet az egy évben átadott autópályák hosszúsági rekordja. Az eddigi csúcsot 2013 jelenti, amikor a megnyitott sztrádaszakaszok teljes hossza 108 kilométer volt. Romániában 2021-re 86,4 kilométer megnyitása volt tervbe véve, de csak 33,5 kilométer valósult meg.