Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sikerült megmenteni a marosludasi cukorgyárat - adta hírül a Maszol. Az Erdélyi Cukorrépa-termelők Szakmai Szövetsége bejelentette, meggyőzték a cukorgyár francia tulajdonosát, hogy adja el nekik a többségi részesedését. A szakmai szövetség kezdeményezéséhez több száz cukorrépa-termelő csatlakozott.

A marosludasi cukorgyár 150 alkalmazottja így megtartja munkahelyét, a termelőknek pedig nem kell tevékenységi profilt változtatniuk. Az ipari létesítményben a termelést korábban leállították, az egységet bezárták, bizonyos részeit pedig lebontották, miután a mezőgazdasági minisztériumnál a gyár átvételéről nem született megállapodás.

Több mint 12 óráig tartottak a tárgyalások a cukorrépa-termelők csoportja és a marosludasi gyár vezetése között, de a kollégáinkkal együtt sikerült meggyőznünk a francia csoport képviselőit, hogy ne bontsák le a gyárat, hanem adják el a részvényeiket.

Nagy reményekkel indulnak

A megállapodás olyan, amilyennek szerettük volna. Tekintettel arra, hogy titoktartási szerződést írtunk alá, részleteket nem árulhatunk el. Reméljük, hogy 2023 tavaszáig a marosludasi, a brassói, a kolozsvári, valamint a nagyszebeni termelők újra beindítják a cukorrépa termesztését – jelentette ki Teodor Aflat, a cukortermelők vezetője.