Óriási volt az érdeklődés Romániában a nyitónapon a Roncsautó plusz program iránt - írta a Maszol. A Roncsautó plusz keretében jogi személyek számára elkülönített pénzösszeg 1 óra és 37 perc alatt elfogyott, adta hírül egy Facebook-bejegyzésben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

„Tekintettel az európai célkitűzésre, hogy 2035-től kezdődően ne gyártsanak több belső égésű motoros autót, azt hiszem, hogy Románia jól halad a felkészüléssel. A Roncsautó plusz nem csupán az egyik legnagyobb értékű támogatást nyújtja Európában, körülbelül 10 ezer eurót a teljesen elektromos autókra, hanem támogatja egy környezetbarát közlekedési kultúra kialakulását is” - írja a miniszter.

A Roncsautó plusz program keretében a jogi személyeknek szánt keretösszeg 190 millió lej, míg a magánszemélyeknek 262, az önkormányzatoknak és közintézményeknek pedig 100 millió lejt különítettek el. A Roncsautó program költségvetése 335,5 millió lej magánszemélyek, 123 millió jogi személyek és 50 millió önkormányzatok, valamint közintézmények számára.