Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Románia az elkövetkező években teljes kapacitással fog széntüzeléssel villamos energiát termelni a válság leküzdése érdekében - derült ki Virgil Popescu energiaügyi miniszter bejelentéséből, amit a Maszol idézett. Cserébe Románia energiafüggetlen lesz.

Haladunk előre, stratégiai befektetéseket hajtunk végre, és országunknak meglesz az energiafüggetlensége és energiabiztonsága. Hogy teljesen egyértelmű legyen: az elkövetkező években Románia teljes kapacitással fog széntüzeléssel villamos energiát termelni, hogy átvészelje ezt a válságot - írt a tárcavezető a közösségi médiában.

Abcúg, orosz gáz

Nem állítunk le semmit, ami működik. De nem fogjuk az orosz gázimportot felváltani az orosz szénimporttal. Popescu emlékeztetett a román hatóságok azon döntésére is, hogy egy új erőmű építésébe ruháznak be, amely a belföldi, a Fekete-tengerből kitermelt földgáz felhasználásával termel majd villamos energiát. A miniszter úgy véli, hogy Romániának elegendő mennyiségű földgáza lesz, és nem fog rászorulni az orosz gázra.