Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A romániai közlekedési minisztérium műszaki és gazdasági bizottságának pénteki ülésén jóváhagyták az első, hidrogénnel működő motorvonatok beszerzésének beruházási mutatóit - adta hírül a Maszol. A Vasúti Reformok Hatósága által gyakorlatba ültetendő kísérleti projekt célja 12 darab 160 férőhelyes motorvonat beszerzése, valamint a járművek karbantartási, javítási szolgáltatásainak és a hosszú távú hidrogén-ellátásának biztosítása.

A hidrogén üzemanyagcellás és elektromos meghajtású motorvonatok kísérleti projektjével elsősorban Bukarestet és Ilfov megyét, illetve román fővárostól északra fekvő megyéket kötnék hatékonyabban össze Argeșsel, Dâmbovițával, illetve Giurgiuval, de a vonatok üzemeltethetőségük révén akár Olt vagy Dolj megyéig is eljuthatnak.

A vonatokon kerékpár tárolására alkalmas hely is lesz, és a mozgássérültek fel- és leszállása is akadálymentesített. A beruházás finanszírozása vissza nem térítendő uniós forrásokból történik az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében, valamint az állami büdzséből a szállításügyi minisztériumon keresztül.