Az amerikai központú ipari konglomerátum pénteken közölte, hogy egy részvényre jutó eredménye 29 cent volt a Thomson Reuters által megkérdezett elemzők által várt 49 centtel szemben. A vállalat az energetikai, továbbá az olaj és gáz üzletág gyenge teljesítményével, valamint a vártnál nagyobb vállalatátszervezési költségekkel magyarázza a profit visszaesését - írta az MTI.

A vállalat árbevétele ugyanakkor az olajipari szolgáltatásokat nyújtó Baker Hughes cég felvásárlásának köszönhetően 14,4 százalékkal 33,47 milliárd dollárra emelkedett.

A GE 1989 óta van jelen Magyarországon, a legnagyobb amerikai befektető, és egyben az egyik legnagyobb magyar vállalat is. A cég több mint 10 ezer munkatársat foglalkoztat, 12 gyárat, 5 kutatás-fejlesztési központot és 3 üzleti központot üzemeltet. Magyarországon a GE 9 üzletága aktív, egészségügyi, olaj- és gázipari, légi közlekedési, világítási, energiatermelési és digitális megoldásokat, berendezéseket kínál. 2012 végén a GE és a magyar kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött.