Az átfogó fogyasztói hangulatindex 92,9 pontra gyengült a júliusi 93,1 pontról. Elemzők növekedést, 93,5 pontot vártak. Az index januárban még 11 éves csúcson, 98,1 ponton állt. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő almutató gyakorlatilag nem változott, a júliusi 107,2 pont után augusztusban 107,1 pont lett. Elemzők 107,0 pontra számítottak.

A felmérésnek a jövőbeli kilátások megítélésére vonatkozó mutatószáma 83,8 pontra, tavaly november óta legalacsonyabb szintre csökkent a júliusi 84,1 pontról, minimálisan elmaradt a szakértők által várt 84 ponttól.

Az egyéves időtávú inflációs várakozás megegyezett a júliusi 2,8 százalékkal, míg az ötéves időtávú inflációs várakozás 2,7 százalékra mérséklődött a júliusi 2,8 százalékról.

A Reuters/Michigan hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mutató az amerikai hazai össztermék fő alkotóeleme, a lakossági fogyasztás változásának megbecsüléséhez.

A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felmérés keretében legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjú keretében. Az indexet a Thomson Reuters hírügynökség teszi közzé és alakulását szoros figyelemmel követik az értékpapírpiacok.