Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az aukción mintegy ötven tárgyra lehetett licitálni, melyek a 37 éve elhunyt filmsztár tulajdonában álltak vagy szülei házából származtak - írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Népszerűek voltak a színésznő sáljai: egy kék-drapp mintás Yves Saint Laurent-darabért 2200 eurót (706 ezer forint) fizetett egy licitáló, egy-egy piros selyemkendő több száz eurót ért egy-egy rajongónak.

Két Rosenthal-kávéscsésze és a hozzájuk tartozó tejszínes kannácska 500 euróért kelt el, egy kívül-belül felújításra szoruló komódért 4000 eurót adott egy vevő.

Egy Augsburgból érkező licitáló, Daniela Starzyk egy lenyitható diófa íróasztalt vihetett haza, az ő 1800 eurós licitje volt a legmagasabb. Egy kis öltözködőasztalt is meg szeretett volna venni, 2600 eurót azonban túl soknak tartott érte - mondta el a dpa hírügynökségnek. Starzyk gyerekkora óra rajong a színésznőért, egy hagyatékból már sikerült megvásárolnia egy töltőtollát és egy legyezőjét.

Egy másik rajongó, a szintén augsburgi Eva Herker egy Erzsébet királynőt ábrázoló festménnyel és a színésznő anyja, Magda Schneider fotókat és újságkivágásokat tartalmazó albumára licitált sikerrel. Egy korábbi árverésen Romy Schneider egy ruháját szerezte meg, ami pontosan illett rá, át sem kellett alakíttatnia, azóta is viseli.

Számos relikvia - poharak, ezüst evőeszközök, kézitáskák, egy díszes láda - nem találtak vevőre.

A résztvevők túl soknak találták a 700 eurós kikiáltási árat egy R monogrammos ezüst babakanálért és a 2500 eurós árat egy krokodilbőr táskáért. Nem talált gazdára egy 2200 euróért kínált ékszeres ládikó, sem egy 220 eurós tortalapát - közölte a Ruef aukciósház.

A tárgyak a Berchtesgaden közelében álló Mariengold házból származnak, ahol Romy Schneider gyerekkora egy részét töltötte.

A Sissi-filmek sztárja 1982 májusában halt meg.