Heves indulatok és ellentétes érzelmek fogják kísérni a mai napot családtagok, barátok és szomszédok között Skóciában és máshol. Ilyen az országban ápolt erős demokratikus hagyományok természete, nincs kétségem azonban afelől, hogy ezek az érzelmek egymás érzéseinek kölcsönös megértése által szelídülni fognak - írta a nemzethez intézett üzenetében a királynő.

Emlékeznünk kell rá, hogy a nézetek sokfélesége ellenére közös bennünk a Skócia iránti tartós szeretet, ez az egyik dolog, ami összeköt minket - közölte II. Erzsébet, aki jelenleg a brit királyi család skóciai nyári pihenőhelyén, a balmorali birtokon tartózkodik.

A 88 éves uralkodó leszögezte: biztos benne, hogy a skótok a kölcsönös tisztelet jegyében képesek lesznek túllépni a referendum kapcsán kialakult törésvonalakon, és Skócia, valamint az ország összes részének jövőjéért fognak dolgozni. A királynő emellett hangsúlyozta, hogy ő és a családja mindent meg fognak tenni, ami csak a hatalmukban áll, hogy segítsék és támogassák a briteket ebben a rendkívül fontos folyamatban.

A csütörtöki skóciai népszavazáson meggyőző, 10 százalékpontos - a vártnál jóval nagyobb - fölénnyel nyertek az elszakadás ellenzői, a választási részvétel rekordmagas, 84,6 százalékos volt.

QP | Quality Placement