Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) szerdán ismertetett jelentése szerint a munkanélküliek száma jövőre mintegy 205 millió körülire mérséklődik, de még mindig jócskán felülmúlja a koronavírus-járvány előtti utolsó évben, 2019-ben jegyzett 187 milliót.

Az ILO számításai szerint a globális munkanélküliségi ráta idén 6,3 százalék lesz, jövőre pedig 5,7 százalékra csökken, de így is meghaladja a 2019. évi 5,4 százalékot. A genfi székhelyű ENSZ-szervezet úgy véli, hogy a foglalkoztatás növekedése az idei második fél évben gyorsulhat, de térségenként nagy eltéréssel, részben attól függően, hogy miként halad a lakosság beoltása.

Az ILO foglalkoztatottság visszaesése és a munkaidő hosszának lerövidülése a munkabér jelentős csökkenéséhez és a szegénység növekedéséhez vezetett. A szervezet számítása szerint jelenleg 100 millió munkavállaló él a szerénységi szint alatt. Ezen a területen öt éven át fokozatos javulás volt tapasztalható, majd a pandémia miatt minden visszacsúszott az öt évvel korábbi szintre - jegyzik meg a jelentés összeállítói.