Az eurózóna gazdasága az előző negyedévi 0,3 százalékos zsugorodás után stagnálást mutatott az első negyedévben szezonálisan kiigazított adatok alapján. Az éves alapon számított adat szintén stagnálást mutatott az első negyedévben az előző 0,7 százalékos bővülés után.

Az adatok az elemzői várakozásoknál jobbak lettek, ugyanis mind a negyedév/negyedéves, mind az év/éves adatra 0,2 százalékos csökkenést vártak.

Az eurózónán belül a német gazdaság segített abban, hogy a valutaövezet elkerülje a recessziót az első negyedévben, hiszen meglepetést okozva a negyedéves alapon számított adatok alapján 0,5 százalékos bővülést mutatott, míg a francia stagnált, az olasz pedig a várakozásoktól elmaradó teljesítményt mutatott.

A francia negyedév/negyedéves teljesítmény megegyezett az elemzői várakozásokkal, az év/éves alapon számított adat pedig a várt 0,5 százalékos növekedés helyett 0,3 százalék lett.

Az olasz GDP éves alapon számított szezonálisan kiigazított értéke szintén elmaradt a várakozásoktól, miután a várt 0,7 százalékos zsugorodás helyett 0,8-es mínuszt mutat az adat.