Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OECD honlapján kedden nyilvánosságra hozott adatok szerint novemberben, csakúgy mint októberben, 5,6 százalékon állt az átlagos munkanélküliség, 0,1 százalékponttal alacsonyabban a szeptemberinél. A nők körében 5,8 százalékon stagnált a ráta novemberben, míg a férfiak körében 0,1 százalékponttal 5,4 százalékpontra csökkent.

Az Európai Unióban 0,1 százalékponttal, 7,3 százalékra, az euróövezetben pedig ugyancsak 0,1 százalékponttal 8,7 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta novemberben. A világ hét legfejlettebb országából álló G7-csoportban 4,8 százalékon stagnált a mutató.

Az OECD-tagállamok közül a legalacsonyabb, 2,5 százalékos munkanélküliséget Csehországban regisztrálták novemberben, a legmagasabbat pedig Spanyolországban, 16,7 százalékosat. (Görögország esetében szeptemberi a legfrissebb adat, a 20,5 százalékkal, csakúgy mint az előző hónapokban, listavezető volt.)

Az OECD-országokban a 15-24 év közöttiek körében a munkanélküliség 0,1 százalékponttal, 11,9 százalékra emelkedett novemberben. Ebben a korosztályban a munkanélküliek aránya az euróövezetben 0,2 százalékponttal, 18,2 százalékra mérséklődött.