Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli december 26-a óta kórházban van Olaszországban. Kezelésre az immunrendszerének rendellenes működése miatt kialakult súlyos szövődmények miatt volt szükség - tájékoztatott az elnöki kabinet.

"A kórházi kezelés eredményeként az Európai Parlament elnökének minden hivatalos tevékenységét törölték" - idézi az MTI.

Az EP-elnöki iroda nem közölt további részleteket.

Sassoli nem először kerül kórházba egyészségügyi problémák miatt. Az EP elnökét szeptemberben egy strasbourgi kórházba szállították súlyos tüdőgyulladás miatt. Akkor a politikus több mint két hónapig nem tudta ellátni feladatait.

 

Tájékoztatás

 A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja részeként valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.