Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel külügyminisztérium minden évben tanácsot ad a lengyel turistáknak, hova ne utazzanak nyári pihenésre. Azt már megszokhattuk, hogy elkerülendő helynek tartják a félig-meddig háborús övezetnek számító Afganisztánt, a polgárháborútól sújtott Szíriát vagy a vele szomszédos Libanont, idén azonban olyan helyek is felmerültek a listára, amelyeket több százezer vakációzó keres fel minden évben - írta a gazeta.pl.

Belgium, Franciaország és Nagy Britannia - ez a három uniós tagállam is megjelent a lengyel külügy feketelistáján. Ezekre a legalacsonyabb fokú veszélyeztetettségi szintet adták ki. E felett van az az ajánlás, amely szerint tanácsos azonnal elhagyni egy adott országot, mégis furcsa ez a figyelmeztetés. Nem lenne meglepetés, ha a listázott államok barátságtalan lépésként, sőt provokációként értékelnék azt.

Meg kell magyarázniuk

Feltételezhető, hogy a három ország a terrortámadások veszélye miatt került feketelistára, amelyekre az elmúlt években volt példa, bár mostanában nem történetek ilyen esetek. Ugyanakkor, ha a varsói külügyi agytröszt mégis úgy értékelte, hogy emiatt veszélyesek, akkor például Németországot vajon miért nem helyezték melléjük? - teszi fel a kérdést a gazet.pl portál.

Michal Klinger volt romániai és görögországi nagykövet szerint a biztonsággal nem lehet viccelődni, és nagyon oda kell figyelni, ezért komoly oka lehet a külügyminisztériumnak az európai országok listázására. Ez de facto gyenge szankciót jelent velük szemben. Biztos, hogy a lengyel diplomáciának sürgősen meg kell magyaráznia az ügyet

A fotó forrása: Pixabay