Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik első törvényjavaslat, amit az ellenzéki Razem (Együtt) párt benyújt a lengyel parlamentbe, ha a következő választáson bekerül, az lesz, hogy csökkentsék a heti munkaidőt 35 órára - írta a gazeta.pl.

Nem muszáj ennyit dolgoznunk. Telik nekünk arra, hogy kevesebb időt fordítsunk a szakmai munkára, és ennek köszönhetően több időt szánjunk a pihenésre, a fejlődésre és a másokkal való kapcsolattartásra - mondta a Razem egyik tagja, Marcelina Zawisza.

Európában dolgoznak a legtöbbet az emberek, és mi ebben is elöl járunk - tette hozzá a poitikus. Nem azért szülünk gyermekeket, hogy robotoljunk, hanem azért, hogy legyen családunk, barátaink, hogy a szabadidőnket úgy töltsük el, ahogy akarjuk. Elmondása szerint azt még nem döntötték el, hogy a munkaórák számát minden napon csökkentsék-e vagy alkossanak a hét végén egy fél szabadnapot, például szabad péntekecske formájában.

Egy átlagos európai 40,3 órát dolgozik hetente az Eurostat 2016-ra vonatkozó adatai szerint. Az élen a britek állnak heti 42,3 órával, majd a ciprusiak következnek (41,7 óra), aztán az osztrákok (41,4 óra), utánuk a lengyelek, illetve portugálok (41,1-41,1 óra). A legrövidebb munkahetük 37,8 órával a dánoknak van.

A fotó forrása: Pixabay.