Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minden bizalmunkat a gazdasági szereplőkbe vetni, miközben folyamatosan veszítjük el a társadalmi támogatást a hátunk mögül, nemcsak mélyíti a gazdasági válságot, hanem ugyancsak utat nyit az extrém megoldások felé - véli Juan Somavia. Az ILO vezetője szerint az uniós vezetők jelenlegi lépései nem csökkentették az államadósságokat, a megszorító politikák gazdasági stagnáláshoz vezettek, emellett számos ember veszítette el az állását, megnőtt a bizonytalanság, hatalmasok az emberi áldozatok, ami pont azon szociális értékeket ássa alá, amiben az EU mindig is úttörő szerepet vállalt.

Somavia felhívta a figyelmet arra, hogy problémákat okozhat a kormányzatok, munkáltatók és munkavállalók közötti kommunikáció gyengülése, miközben szerinte éppen az ilyen társadalmi párbeszédekkel hagyhatnánk magunk mögött a válságot. Ugyancsak példaként említette, hogy a fenntartható, zöld iparagákba való beruházások erősítése felgyorsíthatja a munkanélküliség elleni küzdelmet.

Az ILO éppen azért azt ajánlja, hogy az új igényeknek megfelelően újra kell képezni a dolgozókat, fenntartható vállalatokat kell létrehozni és fel kell gyorsítani a munkahelyteremtést, majd mindezt kombinálni kell egy olyan szociális védőhálóval, amely főleg a legvédtelenebbeket védi.

Egy fordulóponthoz érkeztünk, a válság ugyanis a megújulás lehetőségét nyújtja - zárta szavait Juan Somavia.