Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fokozott forgalom-ellenőrzésekkel lepte meg a szerbiai rendőrség a nyaralásból hazatérőket és azokat a fiatalokat, akik az iskolaszezon kezdetét némi autózással kötötték össze. A cél nem az utak zsúfoltságának enyhítése volt - derül ki a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Az elemzések szerint a halálos kimenetelű közlekedési baleseteket leggyakrabban a nem megfelelő sebesség és a biztonsági öv becsatolásának az elmulasztása okozza. Az év eleje óta a szerbiai utakon 46 utas vesztette életét, közülük 36 nem használta a biztonsági övet (78 százalék), illetve az idén elhunyt 106 sofőr közül 55 (52 százalék) nem használta a biztonsági övet.

Felvonulnak az iskolák környékén

Az elmúlt napokban történt buszos balesetek miatt a rendőrség fokozottan figyel majd a turisztikai buszjáratokra, és ellenőrzik, hogy ezen járművek sofőrjei betartják-e a kötelező pihenőidőt és a többi előírást.

A közlekedési rendőrség a tanévkezdés miatt az általános iskolások, különösen az első osztályosok biztonsága érdekében az iskolák közelében radarberendezésekkel mérik a járművek sebességét.