Rade Panic, a szerbiai Orvosok és Gyógyszerészek Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy a politikai és az egészségügyért felelős hatalmat terhei felelősség amiatt, hogy romlott a járványügyi helyzet Szerbiában - idézte a szakember nyilatkozatát a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az illetékesek felelőtlenségének a polgárok isszák meg a levét.

Az egészségügyet érintő állapotokról elmondta, hogy az ország kulcsfontosságú munkakörökben marad szakemberek nélkül. Az újvidéki, batajnicai és krusevaci kórházakban nincs megfelelő képesítésű szakember arra, hogy mindenkit megfelelően el tudjanak látni. Kifogásolta azt is, hogy a hatalom nem válaszol a beszerzésre, az árra és a megvásárolt vakcinák jótállására vonatkozó kérdésekre.

A védettségi igazolvány használatának alternatívája a zárlat - véli Predrag Kon, járványügyi szakember, a köztársasági válságstáb tagja. Szerbia késésben van a védettségi igazolványok használatával kapcsolatban. Tavasszal arról folyt a vita, hogy ennek bevezetése alkotmányellenes lenne, ám a szakember szerint olyan helyeken használhatóvá kellene tenni, amelyeket nem feltétlenül kell felkeresniük az embereknek, vagyis a szórakozóhelyeken.