Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

„Ha csatlakozni szeretne az Európai Unióhoz, akkor Szerbiának szankciókat kell bevezetnie Oroszországgal szemben az ukrajnai agresszió miatt” – mondta Annalena Baerbock, Németország külügyminisztere a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítása szerint az Európai Unió tagországainak külügyminisztereinek a megbeszélése után.

A Nyugat-Balkánhoz tartozó országok egyértelműen azon az állásponton vannak, hogy a jövőjüket és a biztonságukat az Európai Unióban látják, éppen ezért a többségük támogatja az európai szankciókat. Kulcsfontosságú, hogy ne okozzunk csalódást azoknak az országoknak, amelyek az Európai Unióban képzelik el a jövőjüket, és betartsuk a tagsággal kapcsolatban tett ígéreteinket - mondta Baerbock.

Ez elsősorban a Nyugat-Balkánra vonatkozik, különösen Észak-Macedóniára és Albániára. Felelősségünk, hogy az év első felében megkezdjük a csatlakozási tárgyalásokat ezekkel az országokkal. Ha Szerbia az unió tagja szeretne lenni, támogatnia kell az Európai Unió külpolitikáját, így a szankciókat is.