Nebojsa Ladevic, a Szerbiai Klinikai Központ Aneszteziológiai Központjának igazgatója kijelentette, hogy itt az ideje áttörést elérni a koronavírus elleni küzdelemben - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. A bölcs doktornő azt is elárulta, hogyan kellene ezt csinálni. Szerinte ez akkor lehetséges, ha csak azok hagyhatják el otthonukat, akik hajlandók felvenni a vakcinát.

"Megérett az idő erre, így csökkenthetnénk a fertőzöttek számát, közben pedig növelnénk azokét, akik beoltatják magukat" - fejtegette kevéssé gondolva bele abba, mit is javasol. Az igazgató szerint a kórházak lassan megtelnek, az ott dolgozó orvosok pedig kimerültek, mert gyakorlatilag egy éve szünet nélkül dolgoznak.

QP | Quality Placement

Ha ez így folytatódik, akkor egyre több egészségügyi intézménynek kell ismét covidkórházzá válnia. Az emberi jogokat láthatóan lazán kezelő orvos-igazgató úgy véli, hogy a koronabulik szervezőit a covidkórházakban betegszállítóként, vagy fizikai munkásként kellene alkalmazni, hogy betekintést nyerjenek az ott folyó munkába.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Predrag Konnal, Branislav Tiodorovictyal a szerbiai válságstáb ismert szakértőivel, illetve azokkal az epidemiológusokkal, akik teljes zárást követelnek azt mondta, hogy igen, mert valamilyen módon meg kell gátolni az emberek közötti kontaktust, ha csökkenteni akarjuk a fertőzöttek számát.