Mirsad Derlek szerb egészségügyi államtitkár szerint az a négymillió dózis vakcina, amelyet beadtak Szerbia polgárainak meghozta a várt eredményt, a járványvédelmi rendelkezések betartásával azonban továbbra is gondok vannak - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Derlek azt mondta, a vakcina hatása egyértelműen megmutatkozik abban, hogy kevesebb az új fertőzött.

„Az emberek nagy részével nincs gond, de van egy réteg, amely nem tartja be a rendelkezéseket, pedig továbbra is nagyon óvatosnak kell lennünk, még semminek nincs vége” – mondta az államtitkár, aki szerint a legnagyobb felelőssége most fiataloknak és a munkaképes 40-60 éves korosztálynak van. Az államtitkár bízik benne, hogy június 20-ig meglesz a hárommillió újraoltott polgár.

"Reálisnak kell lennünk, a számok most sokkal jobbak, mint korábban, de csak akkor lehetünk majd elégedettek, ha napi szinten 100 alá csökken az új fertőzöttek száma” – fejtegette a politikus, aki továbbra is mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát.