Külön utasításban fordultak a járványügyi szakemberek a belgrádi iskolákhoz, amelyekben arról szólnak, hogyan akadályozható meg a koronavírus terjedése az oktatási intézményekben – írja a vajdasági Szabad Magyar Szó. Miután a fővárosi iskolák megkapták az iratot, várhatóan az ország többi intézménye is megkapja majd az eligazítást.

A figyelmeztetés azzal kezdődik, hogy azok a diákok, akik pozitívak a koronavírusra, nem mehetnek iskolába. A karantén hét napig tart, azt követően pedig gyermekorvoshoz kell menniük ellenőrzésre.

Előírások listája

A továbbiakban négy előírást sorolnak fel a szakemberek. A koronavírussal megfertőződött gyerek csak hét nap után, orvosi igazolással térhet vissza az iskolapadba. Azok a diákok, akiknek osztálytársáról kiderül, hogy koronavírussal fertőzött, maszkot kell, hogy viseljenek az órák alatt is, öt napon keresztül, miután osztálytársukról kiderült, hogy beteg

A diákoknak rendszeresen kezet kell mosniuk. A tantermet folyamatosan fertőtleníteni kell, különösen azokat a részeket, amelyeket sűrűn megérintenek a gyerekek.