Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Dejan Zujovic tüdőgyógyász, a belgrádi tüdőgondozó intézet nappali kórházának főorvosa szerint Szerbiában csak akkor lehetne eredményeket elérni a koronavírus elleni harcban, ha az embereken kívül legalább két hétre mindent bezárnának - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. Szavai szerint meglehetősen furcsa, hogy az orvosoknak és a köztársasági válságstáb tagjainak homlokegyenest más a véleménye, főleg, ha mindenki számára világos, hogy mit kellene tenni.

Egyfelől ott vannak az orvosok, akik tudják, hogy mi lenne a teendő, másfelől pedig ott a válságstáb, ahol a (kvázi) szakma és a politikusok ülnek, akik a népszerűség, az anyagiak, egyének, különböző lobbik és a járvány között egyensúlyoznak – mondta a tüdőgyógyász.

Azok, akik ellenzik azt, hogy lezárások legyenek tudat alatt tisztában vannak azzal, hogy előbb-utóbb konszenzusra kell jutni abban, hogy legalább két hétre minden bezárjon, mert addig egyfolytában lesznek fertőzöttek és a vírus terjedni fog. Ha a hatalom sikerét a meghamisított adatok száma jelenti, akkor ez az utolsó esélye Szerbiának. Ezek az emberek egy normális rendszerben már rég lemondásra kényszerültek volna, és elfelejtettük volna őket - háborgott az orvos.