Szerbiában folytatódik a tanítás a hosszú téli szünetet követően január harmadik hetében, méghozzá részben jelenléti oktatás lesz - vette át a helyi sajtó hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. Korábban felmerült, hogy meghosszabbítják a szünetet az új járványhullám miatt és utána online oktatás lesz, ám úgy tűnik a kormány bízik abban, hogy az omikron olyan gyorsan megy, mint ahogy jött.

A középiskolások január harmadik hetétől a Vajdaságban a kombinált modell szerint járnak majd iskolába, vagyis a diákokat két csoportra osztják, s egyik nap távoktatásban, a másik nap pedig az iskolapadban tanulnak majd. Van azonban egy igazán jó hír is, ami részben a Szerbiában élő diákokat érinti.

A 16 és 29 év közötti fiatalok, akiknek lakhelye Szerbiában van és van érvényes személyi igazolványuk, jogosultak, hogy megkapják az egyszeri, 100 eurós támogatást. Ennek a támogatásnak a dinár ellenértéke jelenleg 11,7 ezer dinár. A pénzt a törvény érvénye lépésének napján, január 13-án érvényes valutaárfolyam alapján számolják át.