Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közszféra alkalmazottai folyamatos nyomás alatt állnak, hiszen sokuk kapcsolatokon keresztül kerültek az adott pozícióba, és állásuk csak a következő választásokig garantált, amikor is ismét bizonyítaniuk kell, hogy biztosítani tudják a fentről jövő utasításoknak megfelelő számú biztos szavazót - idézi a vajdasági Szabad Magyar Szó a Politika összefoglalóját.

A szegényebb sorsú polgárokat gyakran kisebb pénzösszeggel, vagy alapvető élelmiszereket tartalmazó csomaggal, vagy akár egy orvosi vizsgálatra való várakozás esetében a lista elejére való juttatással “veszik meg”.

Azt, hogy a választások napján számos csalás történik, már több, akár direkt a szavazóhelyiségekben felvett felvétel is igazolja, hiszen többször előfordult, hogy a kormánypártok emberei másokat utasítottak, hogy kire szavazzanak, de megesett, hogy a választópolgárok helyett ők dobták be a szelvényeket az urnába.

A tavalyi választások után Savo Manojlović, az Alkotmányosság- és Jogvédő Szövetség munkatársa a közösségi oldalakon közzétett egy videót, amelyen jól látható, hogy a szavazólap kitöltése közben a szavazó polgáron kívül más is ott van, és “segédkezik” a kitöltésben. Mint Manojlović akkor elmondta, egy romatelep szavazóiról van szó, akik szavazatukért cserébe ezer dinárt és egy csomagot kaptak. A jogvédő szövetség munkatársa jelentette az esetet a rendőrségnek.

További konkrét eset, hogy számos közvállalati alkalmazott jelentette, hogy főnökük kötelezte őket a kormánypártra való szavazásra, amelyért cserébe 100 eurót és szakmai előrelépési lehetőséget kínáltak nekik. Bizonyára többen hallottak róla, vagy tapasztalták, hogy nem ritka a választásokkal kapcsolatos telefonos megkeresés sem.