Úgy tűnik, Szerbiában is csak három napig, azaz rövid ideig tart minden csoda: június 1-től harminchárom százalékkal drágul a menetjegy az Újvidék és Belgrád között közlekedő, Sólyomnak elkeresztelt személyvonaton - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. E szerint szerdától nem 300 (1000 forint), hanem 400 dinárba (1340 forint) kerül a jegy.

Ez még így is nagyon jutányosnak számít, hiszen a vonat – amely egy állomáson áll meg – mindössze 36 perc alatt teszi meg a főváros és a székváros közötti távot. Június 1-jétől a Regio Expresszel utazóknak is 400 dinárt kell majd fizetniük a jegyért, azzal a különbséggel, hogy ez a vonat hét állomáson áll meg és 48 perc alatt ér Újvidékről Belgrádba.

A menettérti jegy a Sólyom és a Regio Express esetében is 800 dinárba (2680 forint) kerül. A másodosztályon utazóknak 393 dinárt kell fizetniük, a menettérti jegyet pedig 628 dinárért vásárolhatják meg. A Srbija voz vállalat azoknak a munkavállalóknak, akik naponta ingáznak Belgrád és Újvidék között, havi bérletet biztosít, ami 6874 dinárba (23 ezer forint) kerül a Regio Expressre.