Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Négy és fél millió eurós támogatást kapott a szerbiai Henkel az államtól, ebből építi majd fel az új gyártósort Kruševacon, ahol tisztító szereket fognak gyártani - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó. A Henkel a szerződésben száz munkahely megnyitására tett ígéretet, ez azt jelenti, hogy egyetlen munkahelyért 45 ezer eurót kap a szerb államtól. A Henkel köteles legalább 45 millió eurót beruházni a kruševaci gyárba az előttünk álló öt évben.

A Henkelnek jelenleg 24 ezer négyzetméteres gyára van Kruševacon. A beruházás után vécétisztító szereket, mosogatógép mosókapszulát gyártanak majd. Ez utóbbi új generációs mosókapszula lesz, az itt gyártott terméket Nyugat-Európában, Közép- és Kelet-Európában, Oroszországban, Kazahsztánban és Törökországban értékesítenek majd.

A Szerbiai Henkel 2020-ban már kapott egy 14,4 millió eurós állami támogatást, ebből egy új gyártósort épített, és felvett száz alkalmazottat. A mostani támogatást is beleszámítva ez a cég kapta a legnagyobb támogatást a szerb államtól egy-egy munkás után.