Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hangsúlyozza egyúttal, hogy az utóbbi fejleményeket (a szombatra virradóra végrehajtott légicsapásokat) a szíriai civil lakosság elleni vegyifegyver-támadásokkal összefüggésben értelmezik, "annak következményeként, hogy a tettesek eddig büntetlenek voltak".

A nemzetközi közösségnek meg kell akadályoznia a vegyifegyver-támadások megismétlődését - hangsúlyozza a közlemény, megállapítva, hogy a megfelelő reakció hiánya biztatást jelent a nemzetközi jog által tiltott fegyver alkalmazására.

Krzysztof Szczerski, a lengyel államfő kabinetfőnöke és külügyi államtitkár a lengyel közszolgálati rádiónak elmondta: Lengyelország katonailag nem vett részt a szíriai hatalom vegyifegyver-létesítményei elleni légicsapásokban, viszont Varsót az akció nem érte váratlanul. "Nem vettünk részt a döntéshozatalban, de (a szövetségesek) konzultáltak velünk" - közölte.

Szczerski kilátásba helyezte: az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjaként Lengyelország továbbá is amellett fog kiállni, hogy elfogadják "a vegyifegyver-használat megengedhetetlenségét hangsúlyozó" álláspontot.

AFP photo/HO/Szíriai kormány, a központi katonai média által kiadott kép