A földrengést Pozsony, Nagyszombat, Somorja és Nyitra környékén is érezni lehetett. A TASR hírügynökséget Kristián Csicsay, a Földtani Intézet munkatársa tájékoztatta a pozsonyi Új Szó tudósítása szerint. A szlovákiai földmozgást szerinte a Zágrábban észlelt földrengés okozta.

Csicsay elmondása szerint eddig 50 bejelentés érkezett a földrengéssel összefüggésben Pozsonyból, Nyitráról, Nagyszombatból, Trencsénből, Szeredről, Nagytapolcsányból, Nagykürtösről, Komáromból, Érsekújvárból és Somorjáról. A bejelentések a felsőbb szinteken lakóktól érkeztek. A közösségi médiában több pozsonyi lakos arról számolt be, hogy megremegtek a rolók, a csillárok, a karácsonyfadíszek, mozgott a kulcs a zárban, illetve megrázkódott az ágy vagy a kanapé is.

A Pozsony megye területén észlelt keddi földrengéssel összefüggésben a tűzoltókhoz eddig nem érkezett bejelentés sem személyi sérülésekről, sem káresetekről. Ezt a Tűzoltó és Mentőszolgálat (HaZZ) pozsonyi kerületi parancsnoksága erősítette meg a TASR hírügynökségnek kedden. A műveleti központ tájékoztatása szerint enyhén nőtt a beérkező hívások száma.