A Statisztikai Hivatal (©ÚSR) előzetes eredményei szerint 24 politikai csoportosulásból 7 juthatott a parlamentbe. A választás részvételi aránya 65,4 százalékos volt, amely magasabb a négy évvel ezelőttinél - derül ki az Új Szó cikkéből. A jobboldali konzervatív OLANO (Egyszerű Emberek és Független Személyiségek) már biztosan megnyerte a választást: 25 százalékot értek el a lap cikke szerint.

A második az előző kormányt vezető, legnagyobb frakcióval bíró szociáldemokrata Smer lett: 18,3 százalékot ért el Robert Fico korábbi, és Peter Pellegrini jelenlegi miniszterelnök pártja.

A harmadik legtöbb szavazatot pedig az euroszkeptikus SME Rodina kapta, 8,24 százalékot értek el.

A két magyar párt, a Magyar Közösségi Összefogás (3,91 százalék), a Híd-Most (2,05 százalék) egyike sem jutott be a parlamentbe.

Egyelőre az sem biztos, hogy a jelenlegi köztársasági elnök mozgalma, a Progresszív Slovakia és szövetségese a Spolu sem biztos, hogy bejut: pártszövetségként 7 százalékot kellett volna elérniük, a 98 százalék feletti nem hivatalos feldolgozottsági adatok mellett egyelőre 6,96 százalékon billeg a bejutási küszöbnél.

Bejutott viszont az előző köztársasági elnök, Andrej Kiska polgári pártja, a ZaLudi 5,76 százalékkal.